Nyhetsbrev

NYHETSBREV JULEFLYET OKTOBER 2015
​Kjære venner! Da er bare 29 dager igjen til takeoff SK 7058.  Akkurat nå føler jeg meg som en sirkus-sjonglør som har kastet opp litt flere baller enn jeg har øvet på å gripe. Hvordan Karsten har holdt i alt dette alene er meg en gåte. Hatten av for ham.

Lageret / Transport
Selvbetjeningen fungerer aldeles utmerket. Vi har fått inn mye forskjellig, både nytt og brukt. Det meste er av veldig bra kvalitet. I går ankom siste last fra det som burde vært Norges hovedstad. Blant lasten var vår egen gaffeltruck. Den trenger litt “tender love and care”, men vi har en plan for dette. Akkurat nå står det 14 helpaller klar til avgang med neste bil og det begynner nærme seg et fullt lass til 4. bilen også.  Men det er plass til enda mer brukte varer på toppen av halvpallene.                  
2 trailere er på plass i Tallinn.  En fra Nestlé og en som ble lastet under oppsyn av presse og TV team. I denne forbindelse ble det gjort noen intervjuer med Karsten og et par andre fra styret. Jeg har sett utkastet, og det ser uforskammet profesjonelt ut. Trailer nr. 3 er i utgangspunktet klar, men vi venter på klarsignal fra «Tollfried» i Tallinn. Derfor har vi har utsatt avgangen for denne inntil videre og ender nok rundt 10/11. november, tror vi. Jada, jeg vet at troen hører hjemme i religiøse sfærer, men når jeg ser hvordan alle står på blir jeg nesten religiøs selv. Den må utsettes til ca 20. november. Derfor kan vi utvide fristen for innlevering litt. Vi trenger 4-5 dager til papirarbeid og logistikk, så da kan dere selv regne ut at deadline for innsamling blir 15/11.
Jeg har også en plan for fremtiden om at vi kan ta imot varer hele året. Selvfølgelig må dette være varer som tåler å stå på lager en tid uten å bli ødelagt. Dette kommer vi tilbake til etter at vi har avsluttet årets aksjon.
  
Medlemskap og familiekort
Salget av medlemskap og familiekort har tiltatt mye i det siste. Det er ikke så mange som har solgt familiekort, men til gjengjeld har disse solgt svært mange kort. Good show. Dere vet selv hvem det gjelder, men det er gjengangere.  I tillegg får vi donasjoner fra både privatpersoner og bedrifter. Alle bidrag verdsettes like høyt hos oss. Per dags dato har innsamlete midler passert 125.000 kroner. Dette er gaver, salg av pins og familiepakker. Det inkluderer ikke questbacken blant ansatte i SAS. Helt fantastisk! Etter at vi fikk VIPPS fra DNB opp å gå har denne betalingsformen tatt av, så slike betalingsformer vil definitivt bli med i fremtiden.
Lørdag blir en merkedag for Juleflyet 2015. Da er det endelig HELT lovlig å bære pinsen på uniformen til SAS ansatte. Da håper jeg å se alle ansatte flagge juleflyets budskap. Jeg gleder meg til å se alle uniformene prydet med logoen vår
 
Deltakerne 2015
Listen tar nå form. Vi informerer deltakere direkte etterhvert som vi får oversikt. Programmet er på det nærmeste klart, og vi kan love at alle vil få en gripende opplevelse. Christine Guldbrandsen og 2 av våre ansatte øver inn et lite program som jeg tror vil glede både barn og voksne.  Blant deltakerne er også et TV team fra OTW.  Disse vil dokumentere hele turen og lage noen snutter til bruk for å promotere aksjonen i fremtiden. Jeg har også invitert med en av våre danske kollegaer som jeg håper kan promotere aksjonen i Danmark fremover. Ta godt imot henne. Hun blir synlig i gaten før avgang. Jeg har hatt et klart mål om å inkludere både danske og svenske kollegaer i fremtiden. Derfor søker jeg karismatiske rivjern her.  Som sagt har vi funnet en dansk, så nå gjenstår en svensk. Om dere kjenner slike rivgjern i  Sverige så tips meg om dem.

Vennlig hilsen,
Styret i juleflyet